Τούρτες με Ζαχαρόπαστα. Χρήσιμες συμβουλές για αρχάριους.

Τούρτες ζαχαρόπαστας. σκυλάκι Pug, Ειδική κατασκευή.

 

Σκυλάκι Pug.

Τούρτες ζαχαρόπαστας. Χρήσιμες συμβουλές για αρχάριους.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλους όσους έχουν ξεκινήσει ή θέλουν να ξεκινήσουν να ασχολούνται με την καλλιτεχνική ζαχαροπλαστική (τούρτες με ζαχαρόπαστα), και δεν έχουν μεγάλη εμπειρία.

Τι εργαλεία χρειάζεστε:

1) Επιφάνεια εργασίας: Μας βοηθάει να μην κολλάει η ζαχαρόπαστα στον πάγκο μας. Αν έχουμε και την σωστή ζαχαρόπαστα, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε καθόλου νισεστέ (κορν φλάουρ) για να μην μας κολλάει. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε άχνη ζάχαρη ή βούτυρο, γιατί έτσι αλλοιώνεται η σύσταση της ζαχαρόπαστας. Διαστάσεις επιφάνειας 58 cm X 58 cm.

Επιφάνεια εργασίας, Τούρτες ζαχαρόπαστας.

 

Επιφάνεια εργασίας. Διαστάσεις 58 cm X 58 cm.

2) Πλάστης: Σας προτείνω να πάρετε έναν μεγάλο 50 cm μήκος και σχετικά χοντρό (4,5cm πάχος). Αν πάρετε μικρό ή λεπτό, πολύ γρήγορα θα ανακαλύψετε ότι δεν σας εξυπηρετεί και σας κουράζει.

Πλάστης, Τούρτες ζαχαρόπαστας.

 

Πλάστης 50cm

3) Βασικό σετ εργαλείων: Είναι ένα σετ με 8 εργαλεία. Πιθανόν να μην τα χρησιμοποιήσετε όλα, αλλά συνήθως τα βρίσκετε μόνο σαν σετ.

Σετ εργαλείων, Τούρτες ζαχαρόπαστας.

 

Σετ εργαλείων

4) Ζυγαριά ηλεκτρονική.

 

Ζυγαριά

5) Κοπίδι: Το χρησιμοποιούμε για να κόβουμε την ζαχαρόπαστα κάνοντας διάφορα διακοσμητικά (φιόγκους – σιλουέτες 2d) και γενικά λεπτομέρειες σε σχέδια.

Κοπίδι, Τούρτες ζαχαρόπαστας.

 

Κοπίδι

6) Επιφάνεια κοπής: Την χρησιμοποιούμε για να βάζουμε την ζαχαρόπαστα επάνω και να κόβουμε με το κοπίδι μας. Αν το κάνουμε αυτό επάνω στην επιφάνεια εργασίας μας, απλά θα την καταστρέψουμε. Διαστάσεις επιφάνειας κοπής, 45 cm X 30 cm.

Επιφάνεια κοπής, Τούρτες ζαχαρόπαστας.

 

Επιφάνεια κοπής

7) Περιστρεφόμενη βάση: Την χρησιμοποιούμε για να τοποθετούμε επάνω την τούρτα μας ώστε να την καλύψουμε με γκανάζ σοκολάτας ή με βουτυρόκρεμα. Αποφύγετε να την χρησιμοποιήσετε όταν θέλετε να καλύψετε την τούρτα με ζαχαρόπαστα. Θα περιστρέφεται και δεν θα σας βοηθήσει να ντύσετε εύκολα την τούρτα σας.

Βάση περιστρεφόμενη, Τούρτες ζαχαρόπαστας.

 

Βάση περιστρεφόμενη

8) Σπάτουλες: Τις χρειαζόμαστε επίσης για να καλύψουμε την τούρτα μας με γκανάζ σοκολάτας ή με βουτυρόκρεμα.

Σπάτουλες, Τούρτες ζαχαρόπαστας.

 

Σπάτουλες

9) Κουπάτ: Χρειαζόμαστε μόνο τα βασικά (στρογγυλά- τετράγωνα-και οβάλ). Όλα τα υπόλοιπα κατά την άποψή μου, είναι υπερβολή να τα αγοράζουμε. Αν για παράδειγμα θέλετε να φτιάξετε μια πεταλούδα και αποφασίσετε να αγοράσετε ένα κουπάτ πεταλούδας, τότε πρέπει να σκεφθείτε τι θα κάνετε, αν θελήσετε να κάνετε ένα μεγαλύτερο ή ένα μικρότερο μέγεθος πεταλούδας. Με αυτήν την λογική, θα πρέπει συνεχώς να αγοράζετε κουπάτ για διάφορα σχέδια σε διάφορα μεγέθη. Το κόστος σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορεί να υπολογιστεί.

Κουπάτ, Τούρτες ζαχαρόπαστας.

 

Κουπάτ

Το πιο λογικό είναι να ξέρετε να χρησιμοποιείτε την τεχνική 2d και έτσι να μπορείτε να κάνετε ότι σχέδιο θέλετε, χωρίς κανένα κόστος, απλά με λίγο περισσότερο κόπο.

Έχοντας τα παραπάνω εργαλεία (το συνολικό κόστος των οποίων είναι πολύ χαμηλό) μπορείτε να κάνετε σχεδόν ότι τούρτα με ζαχαρόπαστα θέλετε, αρκεί να ξέρετε και να έχετε εξασκήσει διάφορες τεχνικές.

Τα εργαλεία αυτά, μπορείτε να τα βρείτε σε όλους, όσους εμπορεύονται είδη καλλιτεχνικής ζαχαροπλαστικής (ζαχαροτεχνίας) ή από εκατοντάδες σελίδες στο διαδίκτυο, σε αρκετές περιπτώσεις σε πολύ φθηνότερες τιμές. Μην ξεχνάτε να κάνετε πάντα έρευνα αγοράς, συγκρίνοντας όμως ακριβώς τα ίδια προϊόντα.

Χρώματα Βρώσιμα:

1) Βρώσιμα χρώματα πάστας ή τζέλ. Κάποιες εταιρίες τα ονομάζουν πάστας, και κάποιες τζέλ. Είναι ακριβώς τα ίδια χρώματα. Με αυτά και μόνο τα χρώματα χρωματίζουμε την ζαχαρόπαστα. Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε υγρά χρώματα για να την βάψουμε γιατί αλλοιώνουμε την σύσταση της.

2) Βρώσιμα χρώματα υγρά. Συνήθως τα χρησιμοποιούμε για αερογράφο ή για ζωγραφική πάνω στην ζαχαρόπαστα με πινέλο.

3)Βρώσιμα χρώματα σε σκόνη. Τα χρώματα σε σκόνη τα δουλεύουμε συνήθως με πινέλα, για διάφορες λεπτομέρειες επάνω στις τούρτες μας ή για λουλούδια και φιγούρες.

Για να κάνουμε διορθώσεις όταν έχει βαφτεί ή λερωθεί κατά λάθος επιφανειακά η ζαχαρόπαστα μας με χρώμα, χρησιμοποιούμε αλκοόλ (συνήθως Βότκα). Με ένα βαμβάκι ή μια μπατονέτα, ποτισμένα με λίγο βότκα, τρίβουμε το λερωμένο σημείο και καθαρίζει. Η βότκα σε λίγα λεπτά έχει εξατμιστεί, και η ζαχαρόπαστα μας είναι όπως πριν.

Αν κάποιος προσπαθήσει να σας πείσει ότι χρειάζεστε περισσότερα εργαλεία, για να ξεκινήσετε να κάνετε τέτοιες τούρτες, τότε ή πραγματικά δεν ξέρει, ή απλά εμπορεύεται εργαλεία και προσπαθεί να σας πουλήσει κάποια από αυτά, που για αρχή δεν τα χρειάζεστε.

Ζαχαρόπαστα:

Διαβάστε το άρθρο μου:  "Πως επιλέγουμε ποια είναι η καλύτερη ζαχαρόπαστα"

Με τι εσωτερικό επιλέγουμε να φτιάξουμε τις τούρτες με ζαχαρόπαστα.

Διαβάστε το άρθρο μου: "Κέικ ή τούρτα εσωτερικά, στις τούρτες με ζαχαρόπαστα?"

Τιμές - Ανταγωνισμός

Διαβάστε το άρθρο μου: "Τούρτες με ζαχαρόπαστα – Τιμές – Ανταγωνισμός!?"

40 Online Video μαθήματα

Μην παραλείψετε να ενημερωθείτε για τα video μαθήματά μας, με συνδρομή χρόνου. Με κόστος 320€ τον χρόνο έχετε πρόσβαση σε πάνω από 40 αναλυτικότατα video μαθήματα (σας κοστίζει λιγότερο από 10€ το μάθημα). Σε αυτά τα video μαθήματα περιλαμβάνεται και το "εσωτερικό τούρτας

Μεμονωμένα Video μαθήματα

Ενημερωθείτε και για τα μεμονωμένα Video μαθήματα μας.

Ενημερωθείτε και για τα επόμενα σεμινάρια στην σχόλη μας

Μάθετε από τους ειδικούς στην ζαχαροτεχνία

Εγγραφείτε στην ομάδα μας, για να έχετε πρόσβαση στα δωρεάν Online μαθήματα μας.
Scroll to Top