Τούρτες με ζαχαρόπαστα – Τιμές – Ανταγωνισμός

Τούρτες με ζαχαρόπαστα - Τιμές - Ανταγωνισμός

Τούρτες με ζαχαρόπαστα – Τιμές -Ανταγωνισμός.

Πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε από τον ανταγωνισμό και την πτώση τιμών.

Συνήθεις ερωτήσεις:

Πόσο πρέπει να τις πουλάμε;
Αν πουλήσω μια τούρτα τόσο ακριβά ποιος θα μου παραγγείλει;
Πουλάω πολύ φθηνά και κερδίζω ελάχιστα, δεν ξέρω αν αξίζει!;

Eρωτήματα που ακούμε καθημερινά από επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες του χώρου, που έρχονται σε σεμινάριά μας.

Είναι αλήθεια ότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος (όπως σε όλα τα επαγγέλματα) και αυτό είναι λογικό, να ρίχνει τις τιμές.

Πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε και να είμαστε κατά κάποιον τρόπο εκτός ανταγωνισμού;
Το πρώτο που θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε είναι, τι ανταγωνισμός υπάρχει στην αγορά.

Υπάρχουν δυο κατηγορίες:

1) Επαγγελματίες (ζαχαροπλαστεία – ή εξειδικευμένα μαγαζιά για τούρτες με ζαχαρόπαστα – καπ κέικ – κτλ.)
2) Κόσμος από το σπίτι (γυναίκες και άντρες) που φτιάχνουν και πουλάνε τούρτες, (όχι νόμιμα), επειδή απλά τους αρέσει αυτή η τέχνη, ή γιατί θέλουν να συμπληρώσουν το εισόδημα της οικογένειας.

Τι τούρτες κάνουν εσωτερικά.

Και οι δυο κατηγορίες σε ποσοστό 90% και πάνω φτιάχνουν τούρτες με ζαχαρόπαστα, με κέικ εσωτερικά (γιατί είναι πιο εύκολο).
Υπάρχει ουσιαστικά μόνο ένα 10% που δηλώνει ότι κάνει τούρτα ψυγείου εσωτερικά.

Πόσο καλές είναι οι τούρτες τους εξωτερικά.

Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που κάνει καλή δουλειά εξωτερικά.
Και ένα άλλο ποσοστό, που κάνει μέτρια ή λιγότερο και από μέτρια δουλειά.
Όλοι όμως, κάνουν εύκολες ή στις περισσότερες περιπτώσεις πάρα πολύ εύκολες τούρτες. Είναι πραγματικά σπάνιες οι περιπτώσεις που θα δεις σχέδια τούρτας που θα σου προκαλέσουν σοκ.

Τι υλικά χρησιμοποιούν για αυτές τις τούρτες;

Το μεγαλύτερο ποσοστό χρησιμοποιεί υλικά μέτρια και υπάρχουν και κάποιοι που τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι πολύ κάτω του μετρίου.
Ο λόγος είναι ότι όλοι προσπαθούν να μειώσουν λόγω ανταγωνισμού το κόστος των υλικών τους.

Έχοντας αυτά τα δεδομένα, για να δούμε αν θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε από την πλειοψηφία.

Τι τούρτες θα πρέπει να κάνουμε εσωτερικά.

Προτείνω λοιπόν, να επικεντρωθούμε στο να κάνουμε τούρτα κανονική και όχι κέικ εσωτερικά, γιατί έτσι οι ανταγωνιστές μας θα είναι ουσιαστικά, μόνο το 10%. Μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα οι περισσότεροι θέλουν η τούρτα, να είναι ΤΟΥΡΤΑ, και όχι κέικ.

Σαφώς είναι πιο δύσκολο να κάνεις τούρτα ψυγείου από ότι κέικ, αλλά για αυτόν τον λόγο την κάνουν και λίγοι και ο ανταγωνισμός είναι ελάχιστος.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μου Κέικ ή Τούρτα?  για να καταλάβετε τις διαφορές.

Αν θέλουμε λοιπόν να ξεχωρίσουμε και να μπορούμε να πουλάμε ακριβότερα, θα πρέπει να ακολουθήσουμε τον δύσκολο δρόμο, που αν όμως τον συνηθίσουμε δεν είναι καθόλου πιο δύσκολος από το κέικ.

Να τονίσω όμως εδώ ότι, δεν αρκεί μόνο να λέμε ότι εμείς κάνουμε τούρτα ψυγείου, θα πρέπει να έχει και εξαιρετική εμφάνιση. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.

Πόσο καλές τούρτες θα πρέπει να κάνουμε εξωτερικά.

Επειδή όπως είπαμε ένα μεγάλο ποσοστό των ανταγωνιστών μας, κάνει καλή δουλειά εξωτερικά, θα πρέπει εμείς να προσπαθήσουμε όχι απλά να κάνουμε καλή δουλειά αλλά εξαιρετική δουλειά εξωτερικά.

Αυτό σημαίνει ότι δεν φτάνει να κάνουμε καλές απλές τούρτες, γιατί αυτές τις απλές καλές τούρτες εξωτερικά, μπορούν να τις κάνουν πάρα πολλοί.

Χρειάζεται να κάνουμε πέρα από τις απλές τέλειες τούρτες και απίστευτες σε φαντασία – τεχνική – και σχεδιασμό, έτσι ώστε να κερδίσουμε τους πελάτες που θα ήθελαν στα γενέθλιά τους, μια πραγματικά απίστευτη και μοναδική τούρτα.

Φυσικά αυτοί οι πελάτες, θα πρέπει να πληρώσουν πολύ ακριβότερα μια τέτοια τούρτα, γιατί δεν θα μπορούν εύκολα να βρουν να την παραγγείλουν από κάποιον άλλον, με φθηνότερη τιμή.

Παρακάτω δίνουμε ένα παράδειγμα, με δυο τούρτες τριών κιλών, ενός ορόφου. 

Έχουμε την τούρτα με την Minnie. Ας υποθέσουμε ότι είναι με κέικ εσωτερικά.  Και ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να την πουλήσουμε 60€.

Γιατί ο πελάτης να μας προτιμήσει, όταν μπορεί να την βρει και από εκατοντάδες άλλους, ίσως με 40€ και με 30€ ή ακόμα και πιο φθηνά.

Για παράδειγμα αν κάποιος που το κάνει από το σπίτι, αποφάσισε ότι θέλει να βγάλει ελάχιστα, και του αρκεί απλά να εξασκηθεί, φτιάχνοντας τούρτες και παίρνοντας πίσω μόνο τα υλικά του, θα μπορούσε να την πουλάει και κάτω από 30€.

Σε τούρτες δηλαδή που είναι εύκολες και μπορούν να τις κάνουν εκατοντάδες άτομα, ουσιαστικά οι τιμές βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.

Παρακάτω ας δούμε τώρα μια άλλη τούρτα με την Νεράιδα. Ας υποθέσουμε ότι και αυτή είναι με κέικ εσωτερικά και τριών κιλών και αυτή όπως η παραπάνω με την Minnie.  

Τούρτα Νεράιδα.

Έχει ακριβώς το ίδιο κοστολόγιο υλικών με την τούρτα Minnie, απλά για να φτιάξουμε αυτήν την τούρτα χρειαζόμαστε 60 λεπτά περισσότερο χρόνο, και φυσικά να γνωρίζουμε την τεχνική. Σκεπτόμαστε να την πουλήσουμε 80€.

Η συγκεκριμένη λοιπόν τούρτα, είναι πολύ πιο εύκολο να πουληθεί στα 80€, από την τούρτα με την Minnie στα 60€, μόνο από την διαφορά εμφάνισης και βαθμού δυσκολίας. Αν ήταν και με τούρτα κανονική εσωτερικά, τότε ακόμα πιο εύκολο να την πουλήσουμε. Η κύρια διαφορά της, είναι ότι αν ο πελάτης μας θέλει αυτήν την τούρτα, δεν μπορεί να του την κάνει ο οποιοσδήποτε. Τα αστεράκια που σχηματίζουν το 2 φαίνονται στον αέρα, πράγμα που αυτόματα την κάνει μοναδική. 

Επιλέξαμε στο παραπάνω παράδειγμα να δείξουμε τούρτες με μικρές αλλά ουσιαστικές διαφορές. Θα μπορούσαμε να σας δείξουμε παραδείγματα με δεκάδες τούρτες 3 κιλών που είναι εκτός ανταγωνισμού, και θα μπορούσε κάποιος να τις πουλήσει πολύ ακριβότερα από 80€.

Όπως για παράδειγμα τούρτες εναέριες 3 κιλών ή τούρτες τριών κιλών με ζωγραφική, ή  τούρτες με γλυπτική 3 κιλών ή τούρτες ειδικές κατασκευές.  

Τούρτες δηλαδή που δεν μπορούν να τις κάνουν όλοι και έτσι δεν μπορούν οι τιμές να ακολουθήσουν ελεύθερη πτώση.

Υλικά (πρώτες ύλες) που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε.

Μετά από αναλυτικότατη μελέτη και υπολογισμό σε μια δική μας μονοώροφη τούρτα τριών κιλών, διαπιστώσαμε πως:

Η διαφορά σε μια τούρτα 3 κιλών, χρησιμοποιώντας κάποια από τα καλύτερα υλικά που υπάρχουν στην αγορά, η τούρτα θα κοστίσει 20,58€. Και χρησιμοποιώντας για την ίδια τούρτα τα φθηνότερα υλικά η τούρτα θα κοστίσει 16,23 (με τιμές πάντα λιανικής).  Διαφορά 4,35€  

Συμπέρασμα….. στον ανταγωνισμό θα είμαστε 1,45€ ακριβότεροι το κιλό.
Νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται πολύ σκέψη…… ένας λόγος που θα μας ξεχωρίσει είναι και η ποιότητα των υλικών μας.

Είναι καλό να προσπαθούμε με την δουλειά μας και την ποιότητά μας, να ξεχωρίσουμε και να μην δουλεύουμε κερδίζοντας ελάχιστα, απλά ακολουθώντας το πλήθος.

Τελικό συμπέρασμα.

Με ελάχιστο ανταγωνισμό θα είμαστε όταν συνδυάσουμε. 

1) Φτιάχνουμε κανονικές τούρτες εσωτερικά και όχι κέικ, δηλαδή γευστική υπεροχή.

2) Τα σχέδια μας να είναι πρωτότυπα, με ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας που να μην μπορούν να τα κάνουν όλοι.

3) Χρησιμοποιούμε κορυφαία υλικά.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε με αυτό το άρθρο έστω και στο ελάχιστο να πάρετε τις καλύτερες αποφάσεις για την δουλειά σας , όλοι όσοι φτιάχνετε τούρτες με ζαχαρόπαστα.

Ζαχαρόπαστα:

Διαβάστε το άρθρο μου:  "Πως επιλέγουμε ποια είναι η καλύτερη ζαχαρόπαστα"

Με τι εσωτερικό επιλέγουμε να φτιάξουμε τις τούρτες με ζαχαρόπαστα.

Διαβάστε το άρθρο μου: "Κέικ ή τούρτα εσωτερικά, στις τούρτες με ζαχαρόπαστα?"

Τούρτες με Ζαχαρόπαστα. Χρήσιμες συμβουλές για αρχάριους.

Διαβάστε το άρθρο μου: "Τούρτες με Ζαχαρόπαστα. Χρήσιμες συμβουλές για αρχάριους."

40 Online Video μαθήματα

Μην παραλείψετε να ενημερωθείτε για τα video μαθήματά μας, με συνδρομή χρόνου. Με κόστος 320€ τον χρόνο έχετε πρόσβαση σε πάνω από 40 αναλυτικότατα video μαθήματα (σας κοστίζει λιγότερο από 10€ το μάθημα). Σε αυτά τα video μαθήματα περιλαμβάνεται και το "εσωτερικό τούρτας

Ενημερωθείτε και για τα μεμονωμένα Video μαθήματα μας.

Ενημερωθείτε και για τα μεμονωμένα Video μαθήματα μας.

Ενημερωθείτε και για τα επόμενα σεμινάρια στην σχόλη μας

Μάθετε από τους ειδικούς στην ζαχαροτεχνία

Εγγραφείτε στην ομάδα μας, για να έχετε πρόσβαση στα δωρεάν Online μαθήματα μας.
Scroll to Top